Learn German

Anyone can learn to speak German at Studieskolen.

 

Learn German in the centre of Copenhagen. We offer courses in German for beginners and all levels, right up to advanced level German. Please see the courses below.

 

Learn German - in German

We teach in German, even on the ‘German for beginners’ course. There may be some information and instructions in Danish, but then we repeat them in English if you do not understand Danish.

 

Please click here to read about the German course levels. The levels are aligned with The European Framework of Reference for Languages.

 

Take a free German language test

How good are your German skills? Find the right course - take a free German language test.

 

Contact

Please call Christoph Schepers at 33 18 79 26 or send an email if you have questions regarding our German courses.

Send email.

Susanne Burkhardt
Susanne Burkhardt

Susanne Burkhardt er cand.mag. i etnologi, sociologi og antropologi fra universitetet i Göttingen, og hun har læst tysk på Københavns Universitet. Susanne er født i Sydtyskland, men opvokset i Bremen.

Susanne anbefaler lige nu:
Musik -
Der er masser af god tysk musik for tiden i den tyske radio. Prøv for eksempel at høre NDR2 på din smartphone.
Litteratur - Det er altid en god ide at gå forbi det tyske Goethe Institut i København, hvor man altid kan finde noget, lige meget hvilket niveau eller hvilken smag man har.
Tysk fjernsyn - Kan du modtage tyske fjernsynskanaler, så er det en god idé regelmæssigt at se tysk fjernsyn. Her kan man både følge med, hvad der er aktuelt i Tyskland, men også få ens ordforråd opdateret. Der er masser af film og udsendelser, som er tyske ,og derfor ikke synkroniseret! Man kan også gå på nettet, fx ZDF og gå ind i deres mediatek.  Her findes enkelte film, serieafsnit og mange dokumentarprogrammer.

Søren Peter Cortsen
Søren Peter Cortsen

Søren Peter Cortsen er Studieskolens særlige specialist i tysk grammatik. Der er ingen regler, store som små, han ikke kan forklare, så alle forstår dem.

Søren anbefaler lige nu:
Sted –
De gamle middelalderbyer i Sachsen-Anhalt, f.eks. Quedlinburg, Naumburg og Merseburg. De er lidt gammeldags i det, men er lige nu ved at blive pudset op til den store udstilling sommer/efterår 2011 for ”Der Naumburger Meister”. Den skal jeg helt klart se. Ellers kan man bare nyde bindingsværkshusene og de romanske bygningsværker. Området ligger ikke mere end en dagsrejse i bil fra Danmark.
Mad – Tysk mad er bedre end sit rygte. Tit er det ting, vi kender her hjemmefra også, men det er i reglen veltillavet. Og så skal man ikke være bange for at smage surkål, det smager godt.
Litteratur – En velskrevet bestseller er Pascal Merciers ”Nachtzug nach Lissabon”.

Sabine Kramer
Sabine Kramer

Sabine Kramer er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun har tysk som modersmål, og hun er en rutineret lærer, der gerne bruger både musik og blogs i undervisningen. Hun er glad for grammatik på den lidt nørdede måde, men hun er god til at formidle den, så også kursisterne synes, at den tyske grammatik er sjov.

Sabine anbefaler lige nu:
Musik –
Man bliver ofte i godt humør af at lytte til tysk musik. Prøv at lytte til Xavier Naidoo, en slags tysk R&B med engagerede tekster. Hvis du har lyst til en mere ung musik, så lyt til pop-rock-bandet Silbermond.
Litteratur - Günther Grass er en af yndlingsforfatterne, men han er svær, hvis man ikke kan tysk på højt niveau. Så gå i stedet på biblioteket og find en af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer.
Overnatte i Tyskland – ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.” Find f.eks. et godt sted her.
Lær mere tysk – Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Maike Hiltmann

Maike Hiltmann er cand.mag. i spansk, fransk og engelsk filologi fra universitetet i Jena, Tyskland. Dele af sit studium har hun taget på Goethe Universität i Frankfurt, universitetet i Barcelona og universitetet i Bordeaux. Hun har i flere år undervist i tysk på Goethe-Instituttet.

 

Maike anbefaler:
Musik - "Prøv at lytte til Mark Forster eller Namika, de er begge to meget gode musikere. I kan også lære meget af gruppen Wise Guys, et a cappella-band med meget gode tekster kun på tysk."

Sted - "Har I nogensinde været i Freiburg i det sydlige Tyskland? Hvis svaret er „nej“, så har I planen til jeres næste ferie. Det er en vidunderlig smuk by i nærheden af Schwarzwald."

Christoph Schepers
Christoph Schepers

Christoph Schepers er født i Ruhr-distriktet i Tyskland, nærmere bestemt i den lille by Datteln nær Dortmund. Datteln er en ”grim, men ærlig” minearbejderby.

Christoph er cand.mag. i tysk, filosofi og nordisk litteratur. Han har også beskæftiget sig indgående med undervisningsplanlægning.

Christoph anbefaler lige nu:
Sted –
Ruhr-distriktet. Området er europæisk kulturhovedstad i 2010, og med rette. Det er en guldgrube af gammel industrikultur, man nu har bygget om. F.eks. kan man stå på ski i en gammel højovn, og man kan komme ned i de gamle miner. Og så er det et grønt område, hvor du kan bade i floderne. ”Det er der bare ingen, der tror på”.
Mad – Klassikeren Currywurst (der er lavet en hyldestsang til denne traditionelle, tyske pølse – hør den på Youtube). Når den er stegt på trækulsgrill, smager den som en drøm. ”Og så bliver man tørstig, og så skal man drikke en fadøl. Og så bliver man sulten, og så tager man en Currywurst igen”.
Litteratur – ”Schweizeren Zoë Jenny skriver, så det går ind under huden og helt ind i hjertet. Hun viser et sjældent nærvær og en særlig hudløshed, der ikke er gjort bedre."